Smartlog v3 » styx » Så er ferien næsten brugt
Opret egen blog | Næste blog »

styx

rants, runts & jabbers

Så er ferien næsten brugt

4. Aug 2012 10:27, styx

Og man fristes til en kort status. 

Jeg synes som altid, at ferie er noget sært noget. Ikke noget man bliver glad af, eller føler sig tilfreds med. Var en tur ude og se motorløb i Europa. Det var ganske godt og tilfredsstillende, men de efterfølgende uger hjemme har været lidt tomme. Man har en masse 'ting' man vil nå i ferien og plages af lidt dårlig samvittighed, og nu da man er på vej ind i de sidste dage, så ser man, at man har nået en stor del af det udlovede, men ikke har slappet specielt af, og nu er så sløv og uoplagt, at man i stedet er tæt på at være deprimeret. Det er det samme hvert år.

Jeg har dog succes med enkelte ting, som er faldet i ferien. Mit træningsregime har været stoppet af en fibersprængning for et par måneder siden, men er tilbage på skinner, og som en helt ny feature, så er jeg begyndt at løbe i naturen! Ret vildt, og det har aldrig været i plan eller forventning. Men det er stort for mig, for jeg har aldrig gjort det før.

Og det gav så mulighed for at lave en ruteopmåling og en tidsmåling på det opmålte, og jeg kan således aflæse både hastighed og kondital. Det var faktisk kun lavt, ikke værre :-)

I forhold til alle de øvrige elementer i min sundhedsplan, så kan jeg fortælle at jeg er helt fri af vanddrivende medicin og spiser bælgfrugter efter lyst, og begge dele uden synlige bivirkninger. Mit blodtryk, blodsukker og puls er stadig smukke. Og jeg kan mærke, at sammenlignet med tidligere, så er mit overskud under stress mærkbart større. Jeg kørte hjem fra tyskland uden forudgående nattesøvn, så jeg var hjemme ved 03-tiden, og med humøret i behold. Det er normalt noget af en styrkeprøve, hvor jeg bliver pænt sammenbidt til slut.

Jeg træner med højere og højere vægte, i et bredt regime af øvelser, og spiser stadig frit men velovervejet, og min vægt står stadig bomstille. Tilsvarende er min fedtprocent stort set uændret.
 
Hvilket er højst besynderligt, for når jeg ser og føler på min krop, så er ændringerne nu markante, man kan se svulmende overarmsmuskler. Min nakke og ryg er blevet tydeligt defineret, og jeg er begyndt at få aftegninger af sixpack'en i hver side af maven. Min livvidde falder stadig tydeligt ( 3-4 cm på de sidste 2 måneder), og min krop som helhed virker meget mere harmonisk, uanset vinklen. Alt dette kan naturligvis mærkes på tøjet, hvor ting, der var røget bag i skabet, nu er fremme igen.

Jeg har dog, udover den yderst overraskende oplevelse af en fibersprængning, været plaget af skuldersmerter stort set siden jul. Jeg kan mærke, det holder mig tilbage i nogle øvelser, og det er ærligt talt smertefuldt. Jeg har snakket med kiropraktor og læst på nettet, men først i forbindelse med lidt off-time snak med en ny 'kollega' hos kunden, som dyrker muskeltræning på højt niveau, fik jeg clouet. Det er ikke fiber og led, der smerter, men de små støttemuskler i skulderen, som overbelastes.Man skal køre et særskilt træningsset med lave vægte for dem. Muskelkomplekset, der støtter skulderen kaldes rotatorcuff, og kan stimuleres med 4 forskellige bevægelser. Allerede efter et par uger kan jeg mærke en stor forbedring, men jeg skylder endnu en del ro og specifik træning til de muskler.
 
Kort sagt, stærk, sund og klar til kamp med hverdagen igen, trods den noget uoplagte følelse mentalt. 

Kommende


Mail

Tal til hånden
styx01 at sol.dk
Den er så også død

Dagensbog

Another perfect day

Søg i arkivet


Arkivet

Tags

Arkiv

Relaterede