Smartlog v3 » styx » Jaja, så får i det
Opret egen blog | Næste blog »

styx

rants, runts & jabbers

Jaja, så får i det

15. Mar 2012 15:17, styx

Jeg ved godt i hellere vil læse med, når jeg hudfletter og spidder kollegaer og andre folk i mit nærmiljø. Og så må jeg jo hellere give jer lidt med min galdefyldte pen.

Jeg har jo nu den blandende fornøjelse at være en indhyret hånd, en daglejer, som skal løfte de opgaver de ansatte er for svage, dovne og dumme til at løse. Samt løbe den altafgørende risiko ved at træffe beslutninger og -gys- tage ansvar. Ingen ansatte hos kunden tør tage bolden, og risikere senere at have "taget fejl", og slet ikke risikere at udføre alt det arbejde der er forbundet med faktisk at løse en opgave.

Det er en patetisk blanding af talentløse dilettanter, naragtige selvfede idioter og reelt komplet slappe hundehoveder. Ingen fremdrift uden købt hjælp. Og ledelsen, som består af en blanding af det offentliges karriere-riddere, overforfremmede teknikere og almindelige tågehorn, som bare er gledet igennem, har ingen midler til at få de ansatte til at flytte sig.

Politikken, når man laver ledere, er som altid, at alle forfremmes til det niveau de ikke kan klare  - og ikke videre, fordi de nu er åbenlyst inkompetente, men heller aldrig ned igen til deres rette niveau.

De fleste af disse, i ånden mellem-ledere, erkender at de kun kan få succes, hvis deres enhed producerer, udvikler noget eller viser fremdrift. Men dette er så konfliktfyldt, fordi medarbejderne driver den af, og de andre enheder modarbejder en mulig fremdrift hos alle andre.

Så hvad gør en leder, som vil have den sjældne karrierresucces, eller endnu mere sjældent, faktisk vil noget positivt for virksomheden? Han hyrer eksterne ind, som kan tage bøvlet og løbe risikoen for at tage fej. Fejl er i denne sammenhæng rent politisk, da det afgøres af andre i organisationen uden objektive mål. Kort sagt er det ganske ufarligt for den lejede hjælp, da kritik fra kollegaer i sagens natur er ligegyldig, og udråbte fejl blot betyder at man bytter plads/kunde.

Så mit liv som lejesvend er egentlig ganske let. Jeg skal bare performe lidt mere end de næsten sovende ansatte, og jeg skal træffe beslutninger. Begge dele noget jeg næsten ikke kan undgå at gøre. Og så har man succes.

Resultatet er så også, at kvaliteten af de indhyrede kompetencer er af meget ujævn for ikke at sige vigende karakter. Og de svage lejesvende har en stor interesse i at sikre at ingen andre lejesvende gennem deres indsats får stillet dem i dårligt lys. Så de bruger uendeligt med tid på at spænde ben og bagtale andre lejesvende. Og således er festen i gang.

Life in the public sector as a hired hand.

Jeg har lige i dag fornøjelsen *stærk ironi indgår* af at læse en 10 sider indstilling til udvidelse af et i forvejen opblæst og mediefokuseret projekt. Det er naturligvis skrevet af en 'senior specialist blahblah' fra en konsulentvirksomhed med mange folk på stedet, og dels skrevet på ret dårligt dansk, og dels skrevet i anekdotisk form, hvor hverken opgaveformulering, rammer, eller afklaringer kan findes særligt præcist. Men indstillingen slutter med citat fra en personlig mail fra en sælger, som tilbyder at 'løse' dette ikke-afdækkede 'problem' for kun knapt 7 millioner plus et årligt supportfee af passende stor størrelse.

Jo-tak. Det var rart at se at du havde snakket lidt med nogen og været ude i det gode vejr, og at se at du se personligt kender en sælger som liiige har det rette produkt til dette ikke helt åbenlyse problem, du kredser om. Hvis ikke det lykkes mig at stoppe det, så vil jeg godt nok være ramt på min faglighed. Men nu må vi se - det kan jo være 'politisk' *sic*

Kommentarer

 1. regitze
  24. Mar 2012 21:43
  1

  til kamp mod varmluftballonerne!
  jeg står i din skygge med mit lillebitte sværd og fægter med.

 2. Helleq
  12. Apr 2012 10:58
  2

  Jeg forstår mig heller ikke på politik og at "spille spillet", men tog det som en kompliment, da en gammel kollega sagde om mig, at jeg aldrig var bange for stikke hænderne ned i materien. ... Og er vi ikke nogle der gør det en gang imellem- helt upolitisk, så roder vi stadig rundt i dyndet med dårlige løsninger og utilfredse kunder/kollegaer.

  Godt at du stadig er i stand til at sige fra og til, for det er der f... brug for!
  Kæmp!! og hav samvittigheden i orden, for det er jo den det gælder :)

Kommende


Mail

Tal til hånden
styx01 at sol.dk
Den er så også død

Dagensbog

Another perfect day

Søg i arkivet


Arkivet

Tags

Arkiv

Relaterede