Smartlog v3 » styx » Forkerte følelser (og narrøve)
Opret egen blog | Næste blog »

styx

rants, runts & jabbers

Forkerte følelser (og narrøve)

26. Sep 2009 20:41, styx

Det er ret besynderligt. Midt i ugen så opdager jeg at jeg står midt i en fyringsrunde.

Chefernes massive overforbrug og deres blår i øjnene på bestyrelsen er opdaget af aktionærerne. Puha - hoveder skal rulle.

Hvis ikke det skal være bestyrelse og direktion, og det er en snæver og beslutningsstærk kreds helt sikker på det ikke skal være, så skal det være ca. en 1/5 af medarbejderne, som har formastet sig til at blive ansat til alle disse dyre projekter.

'Vi' må spare dramastisk og med klare symboler, så ejerkredsen kan se handlekraften - selvom det er efter vi i tre år har drevet biksen med et massivt og kendt underskud. NU må der handles, inden direktion og bestyrelse kommer for skud. De grimme, dyre medarbejdere må ud. De koster næsten en 1/4 del af årets budgetterede underskud. Og uden dem, så går de dyre projekter, som bestyrelsen besluttede, jo naturligvis i stå og koster ikke noget. Så betsyrelsen står uden skyld. At der så er spildt 3 cifrede millionbeløb på projekter som dør uden resultat er jo ligemegt nu, ikke?

Vi må handle, og konsekvent (*haha*) siger ledelsen, så vi fyrer uden at give dyre goder til de onde forbrugende medarbejdere, og så beskytter vi vort skind mod ejerkredsen undren over at det er gået så galt under vor ledelse. År efter år. Så lige nu er tilbudet at inden månedskiftet skal en 1/5 del af medarbejderne have en fyreseddel med færrest mulige goder, så alle kan se at ledelsen ikke spilder penge *irony very fat*

Jeg ved at jeg er på den korte liste og helt sikkert blandt de 20% på ledelsens fyreseddel. jeg har fortalt min leder, med powerpointslides, billeder, lyd og dryppende eksempler, hvor ringe hun er som leder, og hvor ofte hun løber fra sit ord. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg ikke, helt magisk er blandt dem der bruger for mange penge. Der er 3 kriterirer, prioriteret, for at komme på listen: projekter/opgaver som bortfalder, flere med samme kompetencer, manglenede personlige kompetencer. Kort sagt, dem chefgruppen vil af med, samt løst overskud af elever og deltidsansatte.

Det, der gør at jeg undrer mig, og det gør jeg virkelig, det er, at jeg er lettet? Hvor mærkeligt det end lyder, så er jeg glad, stressfri og lettet. Alt det lort jeg bar på mine skuldre, problemet med en inkompetent chef, som jeg forsøgte med tåbelig ærlighed at tale til fornuft er ligemeget nu. Jeg skal videre, jeg skal ud, jeg skal se mig om efter nye græsgange - hurra. Selv min hustru siger jeg er forandret og lys - mig?

Det er sært, og hvad værre er, hvis jeg IKKE er på listen, når den offentliggøres næste uge så bliver jeg sq rigtig sur. Og SÅ jeg søger helt klart væk, som om jeg var fritstillet straks.

Jeg er færdig med de narrøve :-)

 PS og jeg vil have et ½ års løn, fritstillet og uden betingelser, tak (ellers svarer jeg ikke for min åbenmundethed).

Kommentarer

 1. Naja
  28. Sep 2009 19:05
  1

  Hvordan gik det så?

 2. styx
  30. Sep 2009 13:42
  2

  Fik en fritstilling uden betingelser og 6 måneders løn uanset anden ansættelse, så det er sq okay. jeg er videre. Og på første dagen fik jeg allerede en god konsulentopgave stukket frem, nu må vi se om den dur. ;-)

 3. Suzy
  11. Oct 2009 15:46
  3

  Tillykke! Fandme en dejlig ordning :))

 4. Helleq
  18. Oct 2009 15:34
  4

  Har selv prøvet den lettelse det er at slippe bort fra inkompetent chef.
  Man kan pludseligt trække vejret ordentligt igen og se lysere på alt.
  Jeg ved at du nok skal komme videre i en fart, for det var jo ikek dine kompetencer, der fejlede...!!!

  God vind med det nye og spændende jobunivers

Kommende


Mail

Tal til hånden
styx01 at sol.dk
Den er så også død

Dagensbog

Another perfect day

Søg i arkivet


Arkivet

Tags

Arkiv

Relaterede