Smartlog v3 » styx » Den årlige
Opret egen blog | Næste blog »

styx

rants, runts & jabbers

Den årlige

7. Jan 2014 10:06, styx

Ja, det er ikke fordi jeg er helt væk. Har bare travlt med livet og ikke så meget brug for at aflade. På det sidste har det dog spændt hårdt, men svært at forklare. 

Jeg har trænet lidt mindre i 2013, desværre. Kun ca. 155 dage i løbet af året. Og taget på, på den kedelige måde, i løbet af efteråret. Men det skyldes primært jobstress og manglende træningsindsats. Jeg er ved at få sat træningstempoet op igen. Jeg har dog droppet en del på cardioen og fokuseret mest på styrke. Det er efterhånden forbavsende, hvad jeg kan løfte :)

Stesset har også hævet mit blodtryk bekymrende de sidste 2-3 måneder, men jeg har vist fået knækket kurven, uden medicin. Så jeg håber igen at kunne holde mine 116/68 med en hvilepuls på 48, men indtil videre må jeg være tilfreds med at jeg trods stresset ikke har ligget på mere end i gennemsnit 126/76 den seneste periode og ikke har registreringer over 130/80 (selvom det har været tæt på).

Mit blodsukker har heller ikke imponeret. Det har haft nogle skæverter, i de test jeg har lavet. Ikke godt at se, men de seneste tal har været helt på plads igen. Så jeg håber at mere træning, mere ro på livsstilen og mindre stress vil gøre forskellen igen.

Nu skal kosten bare også justeres ind igen, så kommer vægten sikkert nedad igen. 

Mit største problem (udover stress og manglende træning) det sidste halve år, som sikkert også har påvirket blodtrykket, er min tendens til væskemangel. Jeg har ligget lavt i vandprocent, været dårlig til at drikke, så meget at jeg i perioder ikke har følt tørst før jeg har drukket 1 til 1½ liter vand. Virkeligt skidt, både for sundhed og træning. Så jeg prøver at tvinge vand i mig, men kan allerede se efter årets første arbejdsdage, at problemet især opstår, når jeg er på job. Jeg glemmer at drikke, fordi jeg bruger for mange kræfter på jobbet. Og man kan ikke indhente flere liter om aftenen inden man går i seng.

Jeg bliver nødt til at være bevidst om problemet, og evt. finde alternative strategier (altid vand med i bilen, tvinge mig selv til at drikke en liter vand straks jeg kommer hjem, etc). Det negative ved den aktive hydrering er at min vægt er gået 2-3 kg op siden jeg begyndte at vinde væskebalancen tilbage. Man må bare prøve at huske at de kilo man tager på, reelt er kilo man har taget på for længe siden, men som ikke har været synlige fordi jeg er blevet dehydreret samtidig.

 Nå men med ønsket om et godt nytår og mindre stress til mig selv, så lukker vi for årets nytårsbrev.

/styx

Kommende


Mail

Tal til hånden
styx01 at sol.dk
Den er så også død

Dagensbog

Another perfect day

Søg i arkivet


Arkivet

Tags

Arkiv

Relaterede