Smartlog v3 » styx » Bryder mig ikke om tanken
Opret egen blog | Næste blog »

styx

rants, runts & jabbers

Bryder mig ikke om tanken

10. Mar 2012 13:13, styx

Min blog skal ikke udvikle sig til en helse/trænings/guru/sundheds-blog fuld af gode råd og komplet uvidenskabelig hearsay og anekdotiske 'beviser'.

Men jeg skylder jo lissom en update, ing. :-D

Og nu har mit stress for en stor del lagt sig, mens min træning og livsstilsændring har bidt sig fast. Desværre har min vægt også bidt sig fast de sidste 4-5 uger. Men jeg kan mærke at jeg både bliver stærkere og at min krop forandrer sig. Jeg har netop med tanke på det med manglende vægttab købt en analysevægt (gadgetglad som jeg er), for så at kunne glædes over en faldende fedtprocent og en stigende muskelprocent.

Desværre så har det heller ikke kunnet trøste mig, nu hvor massen er den samme. Fedtprocenten bølger lidt, men ikke signifikant nedad, og muskelprocenten synes at ligge klippefast :-(

Kort sagt, svært at holde motivationen. Jeg har dog gradvist udvidet træningsprogrammet og ligeså øget de vægte jeg træner med. Og så er jeg begyndt at drikke proteinpulver sammen med træningen for ikke at ende med at nedbryde musklerne med hård træning (bizart, men muligt).

Det lægger naturligvis nogle kalorier til kostplanen, som jeg ikke har kompenseret for andet steds, men jeg må indrømme at jeg hellere vil bygge kondi og muskler end blot tabe mig. Og min kostplan indeholder hverken vægte eller mål, bare ting jeg undgår.

Og så er vi egentlig tilbage ved hovedfokus.

Jeg vil hverken tabe 100 kilo på 6 uger, eller vinde en bodybuilderkonkurrence. Jeg vil være sundere!

Og jeg vil gøre mit bedste for at sikre, at jeg får en god alderdom med en frisk krop. Ret banalt, men dog helt centralt for min indsats.

Så selvom det smerter mig at se vægten stå stille, og se en fedtprocent, som ikke falder, så kan jeg på alle andre måder se fremgang. Mit blodsukker ligger stabilt i den rigtige ende af skalaen, mit blodtryk er stabilt og lavt på den sunde måde (uden de piller jeg har taget fast i 6-7 år).

Det eneste jeg stadig kæmper med at slippe er nogle vanddrivende piller min læge gav mig for godt 10 år siden, og som ingen har ville stoppe med siden. Jeg fik dem efter en lang kold lungebetændelse, hvor jeg fik vand i lungerne. Ingen har siden set på behovet, og de få gange, hvor det er smuttet med at forny recepten har jeg straks taget 3-4 kg på, og de ryger af igen, når jeg kommer på pillerne igen.

Jeg har i næsten ligeså mange år været plaget af tilbagevendende urinsur gigt, som jeg har afvist behandling for, men som har gjort, at jeg må begrænse mit indtag af bl.a. bælgfrugter meget. Ingen har gjort mig opmærksom på den direkte kobling mellem de vanddrivende og urinsyreophobningen. Jeg faldt over det ved at tilfælde for nogle måneder siden og efter at have læst hvad jeg kan finde af pålidelig information på nettet, så virker de vanddrivende ved at reabsorbere salte i nyrene for dermed at drive mere væske ud, og at denne mekanisme også hæmmer udskillelsen af urinsyren. Pis.

Så for at kunne spise mere alsidigt og slippe for de smertefulde anfald, så kunne det være rart at slippe for de vanddrivende. Al litteratur jeg har fundet tilsiger dels at man bør prøve efter en vis tid (forudsat det ikke er permanent behandling for hjerteproblemer eller meget forhøjet blodtryk) at stoppe, og dels, at der er en stor risiko for rebound-effekt, der betyder at man ved ophør af behandlingen får bundet en masse vand i kroppen. Altså som jeg har oplevet. Man skal derfor trappes ned.

Jeg kontaktede min læge, for at få lavet en nedtrapning, og da midlet findes på markedet i ½ dosis foreslog jeg, at vi starter med at omlægge trinvis til den lavere dosis (livrem og seler metoden). Han afviste blankt og snakkede om medicin for urinsur gigt. Virkeligt tåbeligt, for jeg fortæller jo klart, at det skal være forsigtigt og monitoreret, og at jeg er klar over, at det kan vise sig, at jeg IKKE kan undvære medicinen. Men man *bør* da prøve.

Så nu har jeg selv lavet en nedtrapningsplan, som jeg er begyndt på. Så må vi se. Jeg kan allerede smage de kogte bønner, jeg skal have hver dag, når nedtrapningen er slut. :-P

Så kort sagt her går det godt, men ikke så godt som jeg havde håbet i starten. Det kræver hårdt arbejde, tålmodighed og mere planlægning, og måske skal jeg ændre lidt mere på kosten. Men man kan ikke både bygge muskler og spise for at tabe sig.

PS. jeg fik btw den lønforhøjelse jeg fortjener - eller rettere en forhøjelse som fortjent, men ikke så meget som jeg synes jeg fortjener :-)

Kommentarer

 1. Helleq
  15. Mar 2012 16:20
  1

  Jeg tror det er en god idé sommetider at tage sagen i egen hånd. Da jeg begyndte at tabe mig, kunne jeg mærke, at mit blodtryk faldt gevaldigt, og trappede så selv ud af den ene af mine vanddrivende piller. Og jo, det kostede to kilo den forkerte vej, men dem tabte jeg så bare igen :)
  Smed den anden pille, da jeg nåede de tyve kilos vægttab- det kostede lidt igen - men har stadig et blodtryk som er helt i orden, og er sikker på, at jeg er den, der bedst kan mærke om jeg har brug for medicin eller ej!!
  Og du har med garanti en blodtryksmåler derhjemme? Mål det imens du trapper ud, og går det ikke over de 130/90, jamen så er det OK at leve den piller :)

  PS! Har nu smidt lige omkring de 22 kilo, og opbygger stadigt muskler ifølge min egen analysevægt derhjemme. Men arbejder også hårdt for det :)
  Held og lykke med nedtrapningen.

 2. styx
  22. Mar 2012 06:53
  2

  Du har naturligvis ret, og jeg er da også i fuld gang med nedtrapningen.

  Ligger omkring 120/70 hver morgen, så ingen panik her. De vanddrivende var som sagt heller ikke primært udstedt til blodtrykket, selvom de har haft effekt her også. Nu er det bare at være tålmodig og forsigtig :-)

  Vægt og fedt/muskelprocent står desværre ret stille trods hård træning og moderat levefod, men jeg kommer til at justere på kosten, når jeg får sikret at nedtrapningen er gennemført. For det er nok kalorierne som helhed, der er for mange af.

Kommende


Mail

Tal til hånden
styx01 at sol.dk
Den er så også død

Dagensbog

Another perfect day

Søg i arkivet


Arkivet

Tags

Arkiv

Relaterede